2Switch in de Boelthiek gesloten

Publicatiedatum: 11.05.2020

De 2Switch pop-up store in de Boelthiek had een tijdelijk karakter als opstap naar een volwaardige winkel. Nu er na 1 jaar nog geen zicht is op de opening van een volwaardige winkel, is 2Switch helaas genoodzaakt de pop-up store te sluiten. Hopelijk kan volgend jaar alsnog het oorspronkelijke plan verwezenlijkt worden. Het plan om een volwaardige 2Switch kringloopwinkel (inclusief aannemen van spullen) in Gemert te openen.

Geslaagde open dag Boelthiek!

Publicatiedatum: 13.06.2019

De ondernemers van de Boelthiek organiseerden op maandag 10 juni een open dag. Veel omwonenden, maar ook geïnteresseerden van buiten Gemert kwamen een kijkje nemen. Benieuwd hoe de dag was?

Impressie open dag (Klik hier)
Video open dag (Klik hier)
Artikel open dag (Klik hier)

Open dag Boelthiek: kom langs op maandag 10 juni!

Publicatiedatum: 21.05.2019

Boelthiek is inmiddels omgetoverd tot een plek waar verschillende ondernemers samenwerken en waar Gemertenaren elkaar ontmoeten. Ook wordt de plek steeds vaker gebruikt als vergaderplek én zelfs voor teamuitjes. Om iedereen te laten proeven van wat er in de Boelthiek allemaal te beleven is, organiseren de ondernemers van de Boelthiek op maandag 10 juni van 12.00 – 17.00 uur een open dag. Je bent van harte welkom om op maandag 10 juni langs te komen in de Boelthiek. Er is van alles te doen!

Wat is er te doen?
• Er zijn leuke activiteiten voor kinderen van alle leeftijden.
• Maak kennis met de ondernemers van Boelthiek.
• Bekijk het werk van de kunstenaars die atelier houden in de kerk.
• De kunstwerken van de kinderen van KC Berglaren zijn te bewonderen.
• Snuffel rond in de kringloopwinkel.
• Uiteraard staat er een lekker kopje koffie of thee klaar.

Praktische gegevens
De open dag is op pinkstermaandag 10 juni van 12.00 – 17.00 uur. Er is geen officieel moment, dus je kunt gewoon binnenlopen wanneer het jou uitkomt. Het adres is Sint Gerardusplein 1 in Gemert. Voor de deur kun je gratis parkeren.

Vragen
Ben je benieuwd naar de ondernemers van Boelthiek? Neem alvast een kijkje op www.boelthiek.nl.
Heb je vragen? Neem dan contact op met Bram Cossee via b.cossee@2switch.nl of Suzanne van Rooij via info@thesfactory.eu.

Kom een kijkje nemen!

Publicatiedatum: 06.03.2019

Het is zover! De Gerarduskerk in Gemert is omgetoverd tot een bruisende plek voor iedereen. Onder de naam Boelthiek heeft een aantal maatschappelijke organisaties zich gevestigd in de kerk. Naast een kringloopwinkel zijn er diverse ondernemers die zich bezighouden met bijvoorbeeld coaching, zorg of het bedenken van concepten voor festivals. Loop vooral even binnen en ontdek wat er te beleven is.

Boelthiek is er voor iedereen. Ook voor mensen uit de buurt die elkaar willen ontmoeten, voor wijkondersteuners en bijvoorbeeld voor instellingen die een plek nodig hebben om elkaar te spreken, ontmoeten of samen te werken. Ben je op zoek naar een locatie? Loop binnen of neem contact op met Goed Wonen via 0492-348888. Je bent van harte welkom!

Gerarduskerk gaat binnenkort volop leven

Publicatiedatum: 15.01.2019

Het is zover! De Gerarduskerk in Gemert wordt op dit moment omgetoverd tot een bruisende plek. Onder de naam Boelthiek vestigen een aantal maatschappelijke organisaties zich begin 2019 in de kerk. Gemertenaren kunnen vanaf dan binnenlopen voor een gesprek met een van de ondernemers of voor een bezoek aan de kringloopwinkel.

Nieuwe initiatieven op korte termijn
In korte tijd wordt de voormalige bibliotheek in de Gerarduskerk zo aangepast dat een aantal ondernemers zich in de kerk kunnen vestigen. 2Switch, een kringloopbedrijf uit de regio, en Senzer hebben de handen ineen geslagen om in de Boelthiek een kringloopwinkel te openen. Hier kun je ook terecht voor een kop koffie. Cliënten van Senzer kunnen op deze locatie ervaring opdoen, zodat ze hun kansen op werk in de detailhandel/dienstverlening kunnen vergroten.

Daarnaast komt er een naschoolse opvang en twee bureaus die zich bezighouden met de ontwikkeling van kinderen, namelijk 2 Pauwer en Sprankelenderwijs. Beiden komen uit Gemert. 2 Pauwer is een coachingsbureau voor kinderen en ouders in de basisschoolleeftijd. Bedrijf Sprankelenderwijs begeleidt kinderen uit basisonderwijs met leer- en gedragsproblematiek. Tot slot vestigt de S Factory zich in de Boelthiek. Zij bedenken concepten voor bijvoorbeeld festivals of bedrijfsevenementen. Hiervoor ontwerpen en produceren ze ook kostuums en andere theaterattributen.

In de ruimte van de voormalige kerk komen binnenkort diverse kunstenaars die daar een inspirerende werkplek zullen vinden. De woningen boven de bibliotheek blijven de komende jaren bewoond door huurders van Goed Wonen. Zo wordt de Gerarduskerk op korte termijn al een bruisende plek waar wonen, werken en ontmoeten hand in hand gaan.

Plannen Gerarduskerk lange termijn
Een plek voor wonen, zorg én ontmoeten. Dat is wat de Gerarduskerk over een aantal jaren moet bieden. Samen met huurders, inwoners van Gemert-Bakel en andere stakeholders ontwikkelen we momenteel plannen voor de toekomst van de kerk. Zo hopen we samen tot een mooie herbestemming van de Gerarduskerk te komen, waar de hele gemeente blij van wordt.

Heb je een vraag over de mogelijkheden in Boelthiek? Neem dan contact op met Goed Wonen Gemert via info@goedwonengemert.nl  of  0492  –  348888
color
https://boelthiek.nl/wp-content/themes/maple/
https://boelthiek.nl/
#eaeae6
style2
default
Loading posts...
/var/www/vhosts/mijngoedwonen.nl/boelthiek.nl/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
on
no
yes
off
off
on